Latex Handschoenen FAQ

FAQ Algemeen gebruik latex handschoenen

Kun je gebruik maken van handlotion onder latex handschoenen?

Het wordt aanbevolen enkel gebruik te maken van handlotion tussen of na handschoen gebruik. Als u toch gebruik wilt maken van een hand creme of lotion onder latex onderzoekshandschoenen, kies er dan een op waterbasis i.p.v. op oliebasis. Lotions op oliebasis kunnen de barriere-eigenschappen van de handschoenen doen verminderen.

Waarom vertonen sommige handschoenen bruine vlekken wanneer je ze aan doet?Latex Handschoenen

Dit wordt meestal veroorzaakt door de chemische reactie tussen uw huid en de handschoenen. Voor dat u de handschoenen aantrekt, kunnen uw handen in contact komen met koper, ijzer of metaal, zoals munten, of uw transpiratie kan een hoge zuurgraad hebben. Dit kan doorgaans bruine vlekken veroorzaken bij het dragen van handschoenen. Deze bruine vlekken zijn niet van invloed op de barriere-eigenschappen van de handschoenen.

Hoe kun je zien dat een handschoen is verouderd en niet meer mag worden gebruikt?

Een handschoen kan zijn verouderd wanneer hij hard of bros blijkt te zijn geworden, bij verlies van haar elasticiteit, wanneer te zacht en wanneer hij zijn vorm niet terug aanneemt wanneer uitgerekt. Ook bij kleurverandering in de handschoen dient u op te passen.

Gebruik NOOIT handschoenen die tekenen van veroudering vertonen.

Gebruik handschoenen bovendien voor hun vervaldatum.

Wat zijn de richtlijnen voor de opslag van Latex handschoenen?

Sla Latex handschoenen altijd op in de originele verpakking op een koele, droge en goed geventileerde ruimte. Blijf uit de buurt van stof, zonlicht, vocht, röntgenstraling, en overmatige hitte boven de 37 C.

Fabricage

We hebben enkele van de meest gestelde vragen door consumenten en dealers over handschoen gebruik, productie proces, handschoen poeder, latexallergie, etc. verzameld. 

Wat is het chlorerings proces bij de handschoen fabricage?

Latex Handschoenen Fabricage

Chlorering is een proces waar chloor, ammoniak, water en andere chemische stoffen worden gebruikt bij de vervaardiging van handschoenen. Dit chlorerings proces verwijdert poeder en breekt latex eiwitten af evenals chemische residuen op of in de buurt van de handschoen oppervlak. Dan worden via meerdere was en uitspoelings processen, de eiwitten en chemicalien verder verlaagd om handschoenen te produceren die voldoen aan de door de FDA laagst toegestane eiwit hoeveelheid van minder dan 50 mg per dm2 handschoen.

Wat is latex allergie?

Latex Allergie

Sommige personen kunnen ongemak aan de handen ervaren of allergische reacties bij het dragen of na het dragen van plastic of latex handschoenen. Het is bekend dat producten die natuurlijk latex rubber bevatten, zoals: Ballonnen, ballen, speelgoed dat rubber bevat, Elastiekjes, slangen, rubber laarzen en delen van instrumenten, Banden, gummen, muismatten, helmen, condooms, en latex handschoenen irritatie of allergische reacties bij sommige individuen kunnen veroorzaken. Deze reacties varieren van droge, jeukende, schilferige huid met scheuren of zweren tot zelfs een loopneus, een piepende ademhaling, ademnood, zwelling in het gezicht, krampen en shock. Zeldzame gevallen kunnen zelfs potentieel levensbedreigend zijn.

Echter, de exacte oorzaak van latex allergie is nog onbekend. Onderzoekers zijn ook niet in staat om de exacte hoeveelheid van de latex-eiwit, of de duur dat een persoon dient te worden blootgesteld om allergisch te worden vast te stellen.

Lees meer: Wat is latex allergie?

Free business joomla templates