FAQ Algemeen gebruik latex handschoenen

Kun je gebruik maken van handlotion onder latex handschoenen?

Het wordt aanbevolen enkel gebruik te maken van handlotion tussen of na handschoen gebruik. Als u toch gebruik wilt maken van een hand creme of lotion onder latex onderzoekshandschoenen, kies er dan een op waterbasis i.p.v. op oliebasis. Lotions op oliebasis kunnen de barriere-eigenschappen van de handschoenen doen verminderen.

Waarom vertonen sommige handschoenen bruine vlekken wanneer je ze aan doet?Latex Handschoenen

Dit wordt meestal veroorzaakt door de chemische reactie tussen uw huid en de handschoenen. Voor dat u de handschoenen aantrekt, kunnen uw handen in contact komen met koper, ijzer of metaal, zoals munten, of uw transpiratie kan een hoge zuurgraad hebben. Dit kan doorgaans bruine vlekken veroorzaken bij het dragen van handschoenen. Deze bruine vlekken zijn niet van invloed op de barriere-eigenschappen van de handschoenen.

Hoe kun je zien dat een handschoen is verouderd en niet meer mag worden gebruikt?

Een handschoen kan zijn verouderd wanneer hij hard of bros blijkt te zijn geworden, bij verlies van haar elasticiteit, wanneer te zacht en wanneer hij zijn vorm niet terug aanneemt wanneer uitgerekt. Ook bij kleurverandering in de handschoen dient u op te passen.

Gebruik NOOIT handschoenen die tekenen van veroudering vertonen.

Gebruik handschoenen bovendien voor hun vervaldatum.

Wat zijn de richtlijnen voor de opslag van Latex handschoenen?

Sla Latex handschoenen altijd op in de originele verpakking op een koele, droge en goed geventileerde ruimte. Blijf uit de buurt van stof, zonlicht, vocht, röntgenstraling, en overmatige hitte boven de 37 C.

Free business joomla templates